«
»
Fiskarettesien tekemää
Taidetta äidille lajittele Riikka
15 Huhtikuu 2012

Tässä on jälleen yksinkertainen pieni juttu, jonka voi tehdä jopa 1-vuotiaan kanssa. Maalaus sopii vaikka äitienpäivälahjaksi tai muuten vain kevättä ilostuttamaan.

Leikkaa kuvioleikkureilla muotoja “suttupaperista”, vaikkapa ihan mainoksista. Näitä muotoja käytetään vain maskeina estämässä maalia pääsemästä paperiin, joten materiaali ei ole niin tarkkaa.

Kiinnitä kuvioiden taustalle pieni pala kaksipuolista teippiä ja anna lapsen asetella palaset paperin päälle. Vesiväripaperi antaa viimeistellyn ilmeen taideteokselle, mutta muukin paperi toki käy. Kopiopaperi kestää varsin huonosti vettä.

Kun kuviot ovat paikoillaan, maalatkaa paperi vesivärein. Meillä lapsen täysin omaehtoinen maalaaminen olisi mennyt siveltimen uittamiseksi vesikupissa, joten välillä piti hiukan muistuttaa että väriä voi laittaa paperiinkin. Taulu voisi olla varsin komea myös vesivärikynillä piirrettynä ja sitten vedellä maalattuna!

Toisin kuin yleensä, nämä kuviot kannattaa poistaa vasta, kun maali on ainakin vähän kuivahtanut. Itse nimittäin poistin kuvioita heti märkänä ja onnistuin sotkemaan sormeni vesiväriin, jonka jälkeen myös taideteos sai maalia paikkoihin joissa sitä ei kuulunut olla.

Kuvioiden alla oleva paperi on valkoinen ja muualla leiskuvat värit. Sitten vaan sopivat kehykset ja kaunis lahja on valmis.

Taidetta tehtiin seuraavilla tuotteilla.

Squeeze Punch kuvioleikkuri XL – Piparineliö (5368)Squeeze Punch kuvioleikkuri L – Pipariympyrä (5369)Squeeze Punch kuvioleikkuri L – Ympyrä (7424)

Yksi kommentti julkaisussa “Taidetta äidille”

  1. 15 Huhtikuu 2012 klo 21:30

    Aivan ihana idea !! Jes ei muutaku BS pyörimään ja kuvioita valmiiks tekemään :) Pojat 2v&4v ja pienempi ei oikein tusseista tykkää ja saksia ei vielä käytä joten tää on oikein oiva idea :) Kiitos :)

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi.

- Liity meihin